VSE NOVICE
13. 10. 2022

Elanove smuči so letos prejele že več kot 50 nagrad

Elan down
Več kot 50 nagrad za kolekcijo 2022/23

Elan, ki že skoraj 80 let 100 % ročno izdeluje smuči v slovenskih Alpah, je za sezono 2022/23 prejel več kot 50 različnih nagrad


Elan iz leta v leto potrjuje svoj inovacijski sloves, ki se ga drži ves čas obstoja. V skoraj 80 letih smo na trg poslali številne inovacije, ki so spreminjale smučanje in razveseljevale uporabnike po vsem svetu. V tem času so inovativnost, tehnično in tehnološko dovršenost ter grafično privlačnost naših izdelkov prepoznale tudi žirije številnih globalno priznanih institucij. Seznam nagrad in priznanj, za Elanove izdelke, je zelo dolg in raznolik. Tradicija se nadaljuje  tudi za smuči za sezono 2022/23, letos je Elanova kolekcija prejela več kot 50 različnih nagrad.

Tudi letos smo prejeli prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot, eno najbolj cenjenih svetovno priznanih oblikovalskih nagrad za izjemne oblikovalske. Skupno že trinajsta »rdeča pika«, je bila podeljena smučem Ripstick Tour 104, ki so nastale v sodelovanju z legendarnim Glenom Plakom. Ripstick Tour 104 smuči zadovoljujejo potrebe zelo hitro rastočega segmenta smučanja izven urejenih smučišč in hkrati predstavljajo novo platformo smuči, osredotočeno na funkcionalnost, brezkompromisne zmogljivosti in učinkovitost. Na področju produktnega oblikovanja so smuči Ripstick Tour 104 pred kratkim prejele tudi nagrado Oblikovanje leta, ki jo strokovna žirija v okviru slovenskih nagrad za oblikovanje podeljuje izdelkom, ki po oblikovalskih kriterijih predstavljajo izrazit presežek in odličnost na področju produktnega oblikovanja v Sloveniji.

VOYAGER – revolucionarne, prve zložljive all mountain smuči na svetu so si prislužile Red Dot Award 'Best of the Best', Plus X, nagrado ISPO Gold Award v kategoriji športne opreme, veliko nagrado za produktno oblikovanje Big See in ne nazadnje tudi zlato nagrado za inovacije Gospodarske zbornice Slovenije.

»Nagrade so vedno dokaz inovativnosti naših izdelkov, hkrati pa vsem nam predstavljajo priznanje našemu delu in načinu razmišljanja, ki temelji na osredotočenosti na smučarja. Zelo me veseli, da nam znova in znova uspe ustvarjati inovacije, ki so deležne zaupanja in navdušenja uporabnikov, hkrati pa prepričajo tudi strokovnjake z različnih področij,« je povedala Melanja Korošec, direktorica blagovne znamke pri Elanu.

Poleg dveh že omenjenih modelov so bile za odlične vozne lastnosti nagrajene tudi smuči iz serij Wingman, Ripstick Black Edition, Ripstick, Amphibio, Ace in Wildcat. In te nagrade še dežujejo.

Ob vsem tem je Elan tudi družba,  ki ima trajnost v krvi že vse od svoje ustanovitve leta 1945. Elan potrebe smučarjev izpolnjuje z vsem spoštovanjem do našega planeta, na vseh nivojih delovanja smo se osredotočili na bolj vzdržno in trajnostno poslovanje.

Prav zaradi tega smo si elanovci letos prislužil tudi certifikat Green Star, ki ga podeljuje slovensko združenje za trajnostno gospodarstvo CER. »Vseskozi pazimo na vse dejavnike našega delovanja in jih spreminjamo v skladu z novimi okoljskimi in družbenimi cilji. Do smučanja in gora gojimo neustavljivo strast, ki nas vodi, da naravo ohranjamo za generacije, ki prihajajo za nami,« še dodaja Melanja Korošec.

Že drugo leto zapored je Elan postal tudi član elitnega kluba Superbrands Slovenije. Superbrands je največja svetovna neodvisna organizacija za presojo blagovnih znamk, ki deluje v 90 državah po svetu. Izbor najboljših blagovnih znamk je plod raziskav med potrošniki in stroge presoje strokovnjakov za blagovne znamke, medije in poslovni svet. Udeležba v skupini Superbrands je mogoča le s povabilom, ki ga prejmejo najboljše blagovne znamke v posameznih sektorjih. Elan je bil prepoznan kot blagovna znamka s slovesom globalnega inovatorja, ki svoje izdelke izdeluje 100% ročno v osrčju slovenskih Alp, za potrošnika pa predstavlja znamko, ki izžareva tradicijo, kakovost, zaupanje in čustveno navezanost.