VSE NOVICE
06. 10. 2021

Elan z novo odmevno nagrado – inženirsko-razvojna ekipa leta 2021

Elan down

Najboljšo inženirsko-razvojno ekipo leta 2021 ima Elan. Največ glasov so si prislužili za prvo zložljivo karving smučko na svetu – ELAN VOYAGER in 46 čevljev dolgo jadrnico ELAN GT6.

»Na nagrado inženirsko-razvojna ekipa leta 2021 smo iskreno ponosni. Za realizacijo tako uspešnih projektov, kot so zložljive karving smuči Voyager ali prestižna jadrnica GT6, smo morali združiti znanje in inovativnost tako nas, ki danes delamo v razvojnih oddelkih Elana, kot tudi tehnoloških ekip v proizvodnji. Vse kar smo se naučili gradimo na tradiciji in izkušnjah vseh predhodnih generacij, ki so v Elanu ustvarjali pred nami, zato menimo, da ta nagrada pripada tudi njim. Seveda delo inženirjev ni nikoli končano, pred nami so novi izzivi, in verjamemo, da bo prejeta nagrada motiv za nadaljnje delo in nove uspešne zgodbe«, je dodal Vinko Avguštin, direktor razvoja WSD. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo tudi časniku Finance, ki odkriva dobre in uspešne razvojne zgodbe  in pomaga, da jih spozna tudi širša javnost.

"V Elanu v ospredje našega razmišljanja postavljamo uporabnika in nenehno razmišljamo, kako izboljšati njegovo izkušnjo. To razmišljanje se z vizijo blagovne znamke prepleta preko vseh področij, katera se od prve ideje dalje tvorno vključujejo v nove projekte. »Vse službe imajo od vsega začetka pred očmi isti cilj in vsakdo po najboljših močeh prispeva k novim rešitvam, ravno inženirsko-razvojne ekipe pa so tiste, ki nove in prebojne ideje osmislijo in udejanijo v končni izdelek. Med vsemi področji obstaja zdrava ambicija po globalnem uspehu ter ekipni način delovanja, ki nemalokrat terja nova znanja ter poseganje po še neznanih rešitvah in načinih dela, ampak to nas vse skupaj na koncu bogati, razvija in nenehno postavlja na višji nivo. Čestitke vsem elanovcem iz inženirsko-razvojnih ekip, to prepoznanje si resnično zaslužite in vsi smo izjemno ponosni na vas«, je ob tem dodal mag. Leon Korošec.
 

Inženirsko-razvojna ekipa leta 2021

Foto: Aleš Beno / Finance

 

Najboljšo inženirsko-razvojno ekipo leta z glasovanjem izberejo predstavniki podjetij, ki so v izborih tovarne leta sodelovala doslej. Vključno s podjetji, ki sodelujejo v izboru tovarne leta 2021, jih je 37.

Elan je ena najbolj prepoznanih in globalnih slovenskih znamk z več kot 75-letno tradicijo. Za svoje inovacije in dosežke je družba prejela že več kot 300 mednarodnih nagrad. Samo letos so prejeli naslednje nagrade: inženirsko-razvojna ekipa leta 2021; najprestižnejša nagrada SOF SOF-A na 30. slovenskem oglaševalskem festivalu za Elan Voyager – prve funkcionalne zložljive smuči na svetu; zlato priznanje GZS v Gorenjski regiji in priznanje Superbrands Slovenija; nagradi Red Dot za smuči Elan – Voyager – »Best of the best« in jadrnico Elan GT6; prestižna nagrada Plus X, proizvod leta za smuči Elan Voyager; blagovna znamka leta. 

Ponosni smo, da ustvarjamo prihodnost!