VSE NOVICE
29. 05. 2023

Elan predstavlja prva e-kolesa in druge novosti kolesarskega programa

Elan down

Vizija Elana je navdihovati aktiven in trajnostni življenjski slog. Po novem izdelujemo tudi e-kolesa, s čimer se dopolnjuje ponudba klasičnih gorskih in treking koles. V kolekciji klasičnih koles imajo 14 ženskih, moških in otroških modelov koles. Kolesarski program smo dopolnili tudi s kolesarskimi dodatki – čeladami in z izborom športnih oblačil za kolesarjenje.

 

Na dogodku, umeščenem v gorsko okolje smučišča v Mojstrani, je mag. Leon Korošec, podpredsednik skupine in direktor zimsko-športne divizije, predstavil razvoj skupine Elan: »Predstavitev  celovite kolekcije e-koles in klasičnih koles je nov pomemben mejnik v razvoju blagovne znamke Elan. Verjamemo, da aktivno preživljanje prostega časa skupaj s prijatelji in družino v pristnem gorskem okolju pozitivno vpliva na dobro počutje posameznika. Zato kot znamka aktivno razvijamo nove programe, ki podpirajo našo »Always Good Times« strategijo. Po drugi strani pa imajo električna kolesa potencial, da v alpskih okoljih nadomestijo motorizirane oblike premikanja in s tem odločno pripomorejo k prepotrebnemu zmanjšanju ogljičnega odtisa

 

Kolekcija koles je razdeljena na dva programa. Prvi del programa so gorska in treking kolesa za ženske, moške in otroke, razvita skupaj z licenčnim partnerjem. Kolesa bodo ekskluzivno na voljo le v Hervisu, v Elanovi trgovini v Begunjah in v Elanovi spletni trgovini. Drugi del programa zavzemajo inovativna in visokokakovostna e-kolesa, plod Elanove produktno-razvojne ekipe.

 

Povsem novo: Elanova e-kolesa

Elanova inovativna in visokokakovostna e-kolesa omogočajo enostavno, zabavno kolesarjenje za kolesarje z različnimi stopnjami znanja, za sproščeno vožnjo z družino ali premagovanje zahtevnejših terenov s prijatelji. Nove terene lahko kolesarji raziskujejo z zmogljivim spredaj vzmetenim gorskim e-kolesom Mantis, s pogonsko enoto Shimano ali pa z lahkoto osvajajo zahtevnejše poti na kolesu Trailmaker, lahkim polno vzmetenim all-mountain e-kolesom, ki z inovativno pogonsko enoto Fazua zagotavlja lahkoten občutek kolesarjenja. Elanova e-kolesa bodo na trgu zgodaj spomladi 2024.

LEON KOROŠEC, podpredsednik skupine Elan in direktor zimsko-športne divizije na predstavitvi nove linije koles

Elanova klasična kolesa

Elanova klasična kolesa so enostavna za vožnjo, udobna ter zagotavljajo najboljše možno doživetje vožnje. Ne glede na to, ali si želite sproščene vožnje s svojimi najbližjimi ali raziskovanja novih terenov, so prav ta kolesa popolni sopotnik za naslednjo avanturo. V pestri paleti modelov bodo preprosto našli primerno kolo za njihov slog in potrebe.

Prva, omejena serija šestih modelov koles, je bila predstavljena trgu lani, letos pa smo linijo izdelkov dopolnili še s tehnično naprednejšimi modeli.

Nova sta dva modela polno-vzmetnih koles iz zelo priljubljenega segmenta Trail (Frisky GX in Frisky SX), naprednejši model prednje vzmetenega gorskega kolesa (Rambler MTB) ter dva modela iz zelo popularne in rastoče kategorije Gravel (Fiery Carbon in Fiery Alu), kjer se najboljši model ponaša s karbonskim okvirjem. Skupno je tako v kolekciji klasičnih koles 14 ženskih, moških in otroških modelov koles.

 

Odkrijte veselje do kolesarjenja

Vizija Elana je navdihovati aktiven in trajnostni življenjski slog, ujet v sloganu zimsko-športne divizije: Always Good Times. V tem duhu smo zasnovali tudi kolekcijo za kolesarjenje. Namenjena je celotni populaciji, saj so to izdelki, ki ne zahtevajo vrhunskega znanja, temveč le veselje do športa in aktivnega preživljanja prostega časa, za kar imamo na področju Alp res veliko možnosti.

 

''V Elanu že desetletja raziskujemo in razvijamo inovacije z enim samim ciljem – izboljšati doživljanje gora za prav vse, od začetnikov do entuziastov. Skozi desetletja nenehnega premikanja meja izpolnjujemo svoj cilj, da bi oblikovali najbolj zmogljive, najkakovostnejše in najsodobnejše izdelke za prijatelje in družine. S svojo blagovno znamko smo se pogumno zavezali k doseganju tega najvišjega cilja in izpolnjevanju obljube, da uporabnikom Elanovih izdelkov vsak dan v letu pričaramo najlepši dan v gorah. S tem korakom Elan postaja ponudnik športne opreme za vsak dan v letu. Program koles se osredotoča predvsem na okolja, v katerih je Elan že prisoten in dobro prepoznaven. To so predvsem alpska in predalpska območja, ki s svojimi naravnimi danostmi kolesarjem ponujajo številne možnosti za uživanje v naravi,'' še doda Leon Korošec.

 

Razvoj koles

Elan želi ljubiteljem gibanja v naravi zagotoviti nepozabna doživetja v gorah z izdelki, ustvarjenimi z edinstvenim pristopom k razvoju na uporabnika osredotočenih inovacij. ''Pri oblikovanju programa koles smo se osredotočili predvsem na uporabniško izkušnjo. Kolesarjem želimo dati samozavest za lahkotno premagovanje razdalj ter raziskovanje in uživanje v gorah,'' pove Matija Rimahazi, produktni vodja za kolesarski program in dodaja: ''Sodelovanje z vodilnimi strokovnjaki s področja oblikovanja potrjuje naše prepričanje, da je odličnost mogoče doseči le s povezovanjem bogatih lokalnih izkušenj in specializiranega multidisciplinarnega znanja.''

 

Trajnostni in z željo, da je kolesarstvo dostopen šport za vse

Inovacije so ključni element Elanove organizacijske kulture, saj so nepogrešljiv del vseh faz razvoja in vseh področij delovanja družbe, zagotavljajo pa tudi možnosti za trajnostno in okoljsko odgovorno poslovanje. Vsa kolesa so proizvedena v EU, kar zagotavlja visoko kakovost, vrhunski razvoj in popoln nadzor nad vsemi stopnjami izdelave končnega izdelka.

https://elanshop.si/elan-kolesa

 

ELANOVA E-KOLESA, TRAILMAKER W, TRAILMAKER