VSE NOVICE
04. 10. 2021

Elan osnovni šoli Vitanje doniral več parov otroških smuči

Elan down

»Projekt donacije otroških smuči je vezan na naše poslanstvo, saj trdno verjamemo, da lahko ima vsak odlično smučarsko izkušnjo in da ni lepšega, kot preživljanje časa na s snegom obdanih hribih s prijatelji ali družino. Tudi otrokom želimo še naprej omogočati smučarsko izkušnjo, s tem pa tudi vzpodbujamo aktivno preživljanje prostega časa med otroci in mladostniki,« je ob predaji več parov otroških turnih smuči osnovni šoli Vitanje poudarila Rebeka Lah, skrbnica blagovne znamke Elan in vodja Alpskega smučarskega muzeja.

Donacija je potekala v sklopu tekaškega športnega dne na osnovni šoli. Otroci so po razredih hodili in tekli po vodni učni poti "Od kapljice do reke", izvajali različne vaje za moč, šole teka in premagovali ovire v gozdu. Ogledali so si tudi motivacijski film Urbana Praprotnika, znanega športnega pedagoga in učitelja teka. Med drugim so tudi dobrodelno zbirali sredstva za nakup turnosmučarske opreme. Slednjo bodo lahko pozneje tudi uporabljali pri izbirnih predmetih športa, športnih dnevih in zimski šoli v naravi.

Podjetje Elan se zaveda pomena družbene odgovornosti, saj pomembno vpliva na ugled podjetja in prispeva k trajnostnemu razvoju. Odgovorno in kontinuirano izvajamo aktivnosti, ki podpirajo tovrstne cilje. Ena od njih je spodbujanje otrok in mladostnikov k uživanju trenutkov na snegu.

»Elan že več kot 10 let donira slovenskim osnovnim šolam smuči. Trenutno imamo odprt še en razpis za smuči za letošnjo zimo, na katerega se lahko prijavi katerakoli osnovna šola v Sloveniji,« je zaključila Rebeka Lah.