VSE NOVICE
21. 10. 2022

Elan je letošnji prejemnik prestižne nagrade WIPO IP Enterprise Trophy

Elan down
Nagrada WIPO IP Enterprise Trophy

Elan je prejel prestižno nagrado Svetovne organizacije za intelektualno lastnino – WIPO IP Enterprise Trophy
Nagrado prejme le eno podjetje v državi in v čast nam je, da smo bli letos izbrani mi!

Namen nagrade je znotraj nacionalnih meja prepoznati in nagraditi inovatorska podjetja, ki spodbujajo in krepijo sodelovanje z javnimi raziskovalnimi organizacijami ter v svojem poslovanju nenehno in metodološko uporabljajo sistem intelektualne lastnine.
Nagrado podeli mednarodna tričlanska komisija, letošnja v sestavi: Alojz Barlič, Slovenski urad za intelektualno lastnino, Nina Urbanič, Slovenski podjetniški sklad in Christoph Kempf, IPEK – Institut für Produktentwicklung, Karlsruher Institut für Technologie (KIT), Nemčija.

Na fotografiji z leve: Matjaž Žagar, Razvojni konstruktor Elan, Ana Krstov, vodja Sektorja za pravo intelektualne lastnine, Urad RS za intelektualno lastnino in mag. Leon Korošec, Direktor zimsko-športne divizije in podpredsednik skupine Elan.

Foto: Marjan Verč, IJS
 

“Nagrada Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO) pomeni priznanje za kontinuirano in uspešno delo pri iskanju inovativnih in inventivnih tehničnih rešitev na področju smuči in smučarskih sistemov. Rezultati tega so številni podeljeni patenti doma in predvsem v tujini, kar vpliva na uspešnost projektov in krepitev ugleda blagovne znamke Elan,” pravi Matjaž Žagar, razvojni konstruktor v Elanu.

Nagrada WIPO IP Enterprise Trophy

»V Elanu aktivno upravljamo posamezne elemente intelektualne lastnine. Po eni strani kot zelo inovativno podjetje aktivno ščitimo svoje izume s patenti, po drugi strani pa kot globalna blagovna znamka strateško upravljamo naše zaščitene blagovne znamke. Elan je blagovna znamka za zabavo in prosti čas v naravnem okolju, vendar intelektualno lastnino jemljemo zelo resno. Zato smo resnično ponosni, da je bilo naše delo prepoznano s strani Svetovne organizacije za intelektualno lastnino ter da smo letošnji prejemnik nagrade WIPO IP Enterprise Trophy,« je poudaril podpredsednik družbe Elan in direktor zimske divizije Leon Korošec.