VSE NOVICE
24. 10. 2022

Elan finalist Okoljskih nagrad

Elan down
Z leve:  Borut Hočevar, časnik Finance, Rebeka Lah, Elan, s podeljeno plaketo Finalist Okoljskih nagrad in Nataša Č. Zajc, Eko sklad

Eko sklad Slovenije in časnik Finance, sta organizirala že 14.  Okoljsko srečanje, na katerem podelijo nagrado za okolju najbolj prijazno podjetje, izdelek in storitev v letu 2022.
Strokovna komisija izbere zmagovalca in po dva finalista v posamezni kategoriji. V kategoriji okolju prijaznega podjetja je konkuriralo 9 podjetij, zmagala je Radenska, za finalista pa je komisija izbrala Marmor Hotavlje in Elan.

Prejemniki okoljskih nagrad Financ in Eko sklada

Foto: Jure Makovec
Prejemniki okoljskih nagrad Financ in Eko sklada (z leve): Reusable Technologies (priznanje je prevzel Tomaž Kren), Zadruga Lokatur (Igor Drakulić), Ekoenergo (Klemen Grčar), Elan (Rebeka Lah), Helios TBLUS (Cirila Colnar Mikeln), Marmor Hotavlje (Helena Selak), Radenska (Manja Cerar Jevšjak), Nacionalni inštitut za biologijo (Maša Zupančič) in Aqua Lab (Hakim El Khiar).

Elan se je med finaliste uvrstil zaradi svoje usmerjenosti v dvig energetske učinkovitosti in zmanjšanja izpustov toplogrednih plinov iz svoje osnovne dejavnosti - investicije v solarne panele in zeleno električno energijo ter, z uvedbo tehnologije digitalnega tiska, zmanjšanja izpustov hlapnih in organskih snovi.